dimarts, 20 de març del 2012

Nominacions ciutadanes de la setmana: PAH i empleat d'Unnim

Cada setmana mirarem de triar un exemple il·lustratiu de persones ciutadanes i persones idiotes (etimològicament parlant) per comprendre en profunditat tot allò que hem explicat en el primer article.
Com que aquesta és la primera nominació, nominarem per una acció que és anterior a la setmana passada.



Ciutadana de la setmana
En realitat no és una ciutadana particular, són totes les persones de la PAH de Girona que amb la seva tasca demostren que ni la por, ni la resignació ni la culpa resolen problemes, i que els nostres drets com a ciutadans i ciutadanes es poden defensar i s'han de defensar, cadascú des d'on està.
En el vídeo la Marta Afuera, portaveu de la PAH a Girona, parla i actúa com una ciutadana de cap a peus quan es troba amb un ciutadà idiota que no es fa responsable dels seus actes i es renta les mans de la seva part de responsabilitat en un problema molt greu.


Idiota de la setmana (en el sentit etimològic del terme)
L'empleat de banca que atén a la PAH i a una de les afectades per la hipoteca. La Marta Afuera explica molt bé en el vídeo a partir del minut 2:28 les raons per les quals aquest ciutadà es guanya la nominació d'aquesta setmana. Des d'aquí no ho podem explicar millor.


Advertència
Aquest vídeo conté imatges que poden ensenyar a la mainada que es poden defensar els drets de manera ferma, sense recórrer a la violència, i en definitiva, com diuen els ciutadans i ciutadanes de la PAH, que les persones juntes sí podem.
És desagradable d'escoltar perquè és un drama real que està passant cada dia a vuit famílies de la porta del costat de casa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada