dilluns, 23 d’abril del 2012

Què no s'explica del conte de Sant Jordi

La història no és sempre com s'explica. Alguns detalls:


  1. El drac mai va atacar el regne del conte. En realitat el rei i els seus consellers havien fet roturar els boscos on vivia el drac per fer cultivar més camps als seus súbdits. Sense boscos, els senglars van marxar i el drac va començar a passar gana. Per això va començar a menjar escanyolits camperols.
  2. El rei mai va oferir la seva filla en un concurs. En realitat els camperols estaven cansats de veure com se'ls cruspia quan anaven a treballar, i farts que el rei no feia res van deixar de treballar els camps. El rei i els seus consellers van pensar que si oferien a la princesa els pagesos tornarien a la feina. La princesa era una dona i al capdavall només un home podia governar el regne.
  3. La decisió del rei sembla cruel i és difícil d'entendre. Per fer un símil amb el que passa avui en dia, imagineu que el rei va dir que "és una situació extraordinària i requereix mesures extraordinàries" i va fer ni més ni menys que el que li dictaven els mercats.
  4. Ningú va preguntar-li a la princesa si la idea li semblava bé o no, era una dona i només s'esperava que obeís.
  5. El drac era el darrer de la seva espècie, però matar-lo era prioritari perquè era dolent per a l'economia. Com que els dracs, els llops i els óssos van acabar desapareixent dels boscos, avui en dia els senglars s'han reproduït molt i molt i ara són un problema per a l'economia.
  6. La princesa tenia mà esquerra amb els animals, i va domesticar el drac. Se'l va endur a una cova i passaven grans estones junts. La princesa li va ensenyar a buscar conills i el drac feia que no passés fred.
  7. Sant Jordi era un guerrer ambiciós i sense escrúpols. Volia el regne, i quan la princesa li va ensenyar que el drac estava domesticat, el va matar a traïció i sense contemplacions, perquè volia ser rei per sobre de tot.
  8. Ningú va preguntar-li a la princesa si la idea de casar-se amb Sant Jordi li semblava bé o no, era una dona i només s'esperava que obeís.
  9. Sant Jordi era un guerrer amb molt poc enteniment. El dia de la coronació va fer un discurs molt aplaudit pels soldats en què va dir que "perseguiria als enemics del regne fins i tot a les clavegueres, que és on s'amaguen les rates". Els consellers van decidir que necessitaven educar-lo i li van regalar un llibre. Per a què no es sentís ofès, perquè tenia poc enteniment, van regalar també un llibre a tots els homes del regne.
  10. La princesa va protestar per primera vegada en la vida i va reclamar que també es regalés un llibre a totes les dones. Els consellers van pensar que era un precedent perillós i van decidir que les dones només podien rebre una rosa.

Si ets una dona, exigeix que et regalin llibres. És un dret que ha costat molt conquerir.
I si ets un home, regala't un roser i planta'l. Cultivar és una activitat agraïda, pacífica, fixa CO2 i dóna roses gran part de l'any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada