dilluns, 23 d’abril del 2012

Avui la policia ha carregat contra ciutadans de la PAH

Aprofitant el trajecte de tornada cap a casa he explicat a les petites què ha passat avui. Penso que la policia està al servei de la ciutadania, no són "els dolents", però resulta incomprensible que actuïn d'aquesta manera. I ho dic perquè un dels quatre ferits lleus té una fractura de tíbia, i una tíbia no es trenca a cops de porra. No puc deixar de preguntar-me si els companys dels Mossos que encobreixen al psicòpata responsable de la fractura pensen com ell, són corporativistes i callaran o bé tenen clar on són les línies vermelles que mai haurien de travessar.

Les nenes en canvi han fet les seves reflexions, i una vegada més em sorprenen:

El que ha passat avui no és gens agradable

No poden comprendre que la policia, que està per ajudar a la gent, ha agafat a una parella i dos bebès i els ha fet fora de casa. Preguntaven si els han empentat, si els han baixat per l'ascensor, i sobretot preguntaven on passaran la nit avui i els propers dies. El que menys comprenen és com la policia pot fer una cosa així a dos bebès.
Queda molt clar què en pensen els bebès dels agents que els fan fora de casa

M'han preguntat per què la policia ha actuat d'aquesta manera i les he explicat que complien ordres.
- Qui ha donat l'ordre?
- El jutge, per encàrrec d'un banc que es diu Bankia que va rebre ajuts en diners que vàrem pagar entre tots.
- I per què els policies no han dit que no volien fer fora els bebès de casa?
- És la seva feina
- I l'Artur Mas no els pot dir que no ho facin?
- L'Artur Mas va votar a Madrid tres vegades per permetre que els bancs demanin a la policia que faci fora de casa als que perden la feina i no poden pagar.
- Doncs l'Artur Mas ho està fent molt malament, perquè ell hauria de governar per fer que la gent fos feliç i no per fer que la policia faci fora a la gent de les cases si no poden pagar.
M'he quedat molt parat per la reflexió, però el millor ha vingut després...

- Si jo fos policia i em donessin una ordre així, la compliria, però seria l'última.
L'agent decideix incomplir l'ordre de l'Artur Mas i abandona l'uniforme i les armes. L'Artur Mas  es dóna compte que perd la credibilitat. L'agent inicia una nova vida com a cuiner i és feliç fent ous ferrats.
Les dues han estat d'acord.


2 comentaris: